Stromboli

2011.01.16. 19:09

Az egész túrázás ötlete nagyjából 2009 februárjában született meg. Barátnőmmel ültünk a gazdagréti albérlet nappalijának kopott fotelében, s bőszen mutatta a Stromboliról készült képeit. Lelkesen próbált meggyőzni, hogy ezt nekem mindenképpen, sőt, muszáj megnéznem élőben. Mielőtt papucskodással vádolni bárki, én kitartóan kérettem magam, nehogy túlságosan befolyásolhatónak látszodjak. Úgy két-három élménybeszámoló hallgatással, és fénykép nézegetéssel eltöltött óra után, a derekam beadta magát, és elfogadtam, hogy a nyári programok közt szerepel a Stromboli meglátogatása. Nem eszik olyan forrón a kását alapon rögtön hozzá kellett tennem, hogy jó, de akkor motorral. A válasz határozott, és túl gyors volt, hogy márpedig én ezt akkor most hogy, meg különbenis az kényelmetlen, és ő arra a kis vacak hátsóülésre fel nem. És az még a Shadow volt, nem is a Ninja. Persze az indulásig még rengeteg nap hátra volt, tulajdonképp ki sem volt tűzve konkrét dátum, vagyis gyakorlatilag korlátlan idő állt rendelkezésemre, hogy puhítsam. Isten útjai kifürkészhetetlenek (ezt gyorsan zárójelben cáfolnám, mert Calabria útjai azok) ahogy mondani szokás, a lényeg, hogy barátnő ugrott, terv maradt. 

Kora nyári estén rejtélyeskedve hívtam fel Tomit, és akkori párját Évit, hogy valamit meg kéne beszélni, illetve mutatni akarok. Mindenek előtt az alant látható képet mutattam meg nekik, és hálistennek elég vad, ijesztő, és fényes volt ahhoz, hogy Évi beleszeressen. A terv elég egyszerű volt, és rövid, tulajdonképp egy cigaretta alatt megbeszéltünk minden fontos részletet. 

- Augusztusban megyünk
- Horvátország fele indulunk
- Dubrovnikból Bariba komp
- Onnan le Szicíliáig, valahogy eljutni Strombolira
- Hazajönni Olaszország - Ausztria útvonalon.

Általában a lemegyek boltba kenyérért művelet több egységből áll, de hát pont az a szép a mikor legyen az ember hülye, és felelőtlen, ha nem fiatalon kérdéskörben. Mindenesetre ez a felfogás, ami a mai napig kitart ha túrát tervezünk, hozzásegített minket aknamezőhöz, privát Pompeii-hez, vulkánhoz, tengerparti patkányokhoz, albán fantához, orosz lányokhoz, skorpiókhoz.

Terveink szerint itt nemsokára mindenféle élménybeszámolót, útvonal javaslatot, térképeket, fényképeket, és egyebeket fogtok találni, általunk tálalva.
 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mojitoride.blog.hu/api/trackback/id/tr382588478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása