Alteráció

2011.06.11. 23:52

 Az alteráció latin eredetű szó, a zeneművészetben a hangrendszer egyes hangjainak  a hangrendszeren kívüli hangokká való módosítását jelenti. Létezik szerkezeti, amikor a terc, kvint, szeptim hármas valamelyikét módosítjuk, illetve színezeti, amikor az akkord színezőhangjait változtatjuk. Elég népszerű a dolog, remek akkordokat, színeket, hangulatokat lehet így megalkotni.

Furcsa lehet a bevezető, hiszen ez egy motoros-túrázós blog, ám a Pisa-ban történteket átgondolva a fenti fogalom jutott eszembe, mint olyan szó ami legjobban átfogja az eseményeket. 

Minden túrán van egy olyan pont, amikor már feltöltődtél élményekkel, s egyszerűen több már nem fér beléd. Ekkor csendesen átveszi a hatalmat a hülyeségbe hajló kreativitás, és egyszerűen megfeledkezel az adott műemlék megfelelő meglátogatásának szabályairól. Hosszúra terveztem a bejegyzést, ám szavak helyett inkább álljanak itt a helyszínen készült fényképek!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mojitoride.blog.hu/api/trackback/id/tr462976461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása